Sakit di bahagian perut dan disangkakan ia ketumbuhan biasa. Rupanya ia adalah kanser.

“Pada mulanya, Ary mengadu sakit di bahagian perut dan disangkakan ia ketumbuhan biasa. Selepas pembedahan, baru kami diberitahu bahawa ia adalah kanser.
“Sejak Jun tahun lalu, Ary menjalani rawatan kimoterapi,” ujar Shahrul Nizam melalui pesanan ringkas yang dikongsi kepada pihak media.

Tambahnya, doktor turut mengesyaki barah yang dihidap Ary merebak ke bahagian kepala. Sehingga kini, keadaannya dipantau oleh pakar bahagian obstetrik dan ginekologi.

Kredit : Ary Malik Menderita Kanser Rahim


Apakah tanda-tanda dan gejala kanser ovari? 


Kanser ovari boleh menyebabkan satu atau lebih daripada tanda-tanda dan gejala berikut: 

  1. Pendarahan faraj (terutamanya jika anda telah menopaus) atau keluar keputihan yang berlebihan. 
  2. Sakit atau tekanan di dalam pelvis atau kawasan abdomen (kawasan di bawah perut anda atau diantara bahagian tulang pinggul anda). 
  3. Sakit belakang. 
  4. Kembung, dimana kawasan bawah perut anda membengkak atau terasa penuh. 
  5. Cepat rasa kenyang semasa makan. 
  6. Perubahan tabiat anda dalam bilik mandi,seperti membuang air kecil yang sangat kerap, sembelit atau cirit-birit. 

Berilah perhatian kepada diri anda dan ambil tahu apa yang normal untuk badan anda. Jika anda mempunyai pendarahan faraj yang tidak normal untuk anda, jumpa doktor dengan kadar segera. Jika anda mempunyai tanda-tanda yang disebutkan diatas selama dua minggu atau lebih, sila berjumpa doktor. 

Gejala-gejala ini mungkin disebabkan oleh sesuatu yang bukan kanser, tetapi satu-satunya cara untuk mengetahui adalah dengan berjumpa doktor anda. 

Rawatan adalah yang paling berkesan apabila kanser ovari ditemui dan dirawat diperingkat awal. 


Bagaimana saya boleh mencegah kanser ovari? 


Tiada cara yang diketahui untuk mengelakkan kanser ovari. Tetapi perkara-perkara berikut boleh mengurangkan risiko anda untuk mendapat kanser ovari: 

  1. Mengunakan pil perancang keluarga selama lebih daripada lima tahun. 
  2. Pembedahan tubal ligasi, pembedahan dengan membuang kedua-dua ovari, atau histerektomi (operasi di mana rahim, dan kadang-kadang serviks dikeluarkan). 
  3. Melahirkan anak.


Mencegah adalah lebih baik dari mengubati. Kita seharusnya sentiasa menjaga pemakanan, kehidupan yang sihat untuk mengelak kanser ini. 

Pemakanan zaman moden ini yang serba nak cepat, segera dan banyak bahan perasa pengawet yang menyumbang kepada kanser ini

Tidak dinafikan pemakanan harian tidak cukup untuk melengkapkan nutrisi yang badan kita perlukan


Vitamin yang dicadangkan untuk kita Makin Sihat dan elak Kanser dari awalSalah satu daripada kandungan utama dalam Vivix adalah resveratrol yang telah terbukti dalam banyak kajian saintifik boleh membantu mencegah dan merawat kanser.

Antara kajian saintifik yang membuktikan keberkesanan resveratrol melawan kanser:
Kajian dalam Annals of The New York Academy of Sciences pada tahun 2011 melaporkan beberapa kajian awal menunjukkan resveratrol mempunyai kesan anti kanser.

Kajian yang diterbitkan oleh FACEB jurnal pada October 2011 menunjukkan resveratrol berjaya menghalang sel kanser payu dara daripada membesar.

Kajian yang dibuat oleh University of Nebraska pada tahun 2008 mendapati resveratrol berjaya menghalang estrogen daripada bertindak balas dengan DNA dan menyebabkan kanser payu dara.

Kajian yang dibuat oleh University of Florida pada tahun 2011 menunjukkan resveratrol mempunyai sifat anti-carcinogenic yang boleh menghalang sel normal menjadi sel kanser.

Kajian yang dibuat oleh University of Kansas pada tahun 2012 menunjukkan resveratrol boleh membantu menghalang kanser prostate daripada membesar.


BAGAIMANA VIVIX MEMBANTU MERAWAT KANSER?


Vivix membantu merawat kanser dengan membetulkan DNA sel yang rosak supaya signal sel dapat diproses dengan betul. Ini akan menyebabkan sel-sel kanser yang rosak ini ‘membunuh diri’ melalui proses apoptosis.

Apabila semakin lama menggunakan Vivix, sel-sel kanser akan semakin berkurangan dan akhirnya hilang. Anda boleh teruskan dengan Vivix walaupun anda sudah bebas kanser kerana khasiat Vivix sangatlah banyak.

Perlu diingatkan VIVIX bukan ubat tetapi vitamin. Ini bermakna makan VIVIX bukan bermakna anda tidak perlu buat kimo. Stop kimo atau tidak bergantung kepada pemeriksaan Doktor Pakar. VIVIX adalah vitamin yang bantu kuatkan sel sel sihat supaya boleh lawan sendiri sel sel kanser. Vitamin adalah makanan tambahanan yang support supaya badan kita sendiri boleh melawan penyakit. 


Kenapa tidak makan sahaja makanan berkhasiat? 


Makanan berkhasiat seperti sayur, buah adalah wajib. Vitamin kita tambah supaya lebih lengkap nutrisi dalam badan. Cuma bayangkan badan lemah akibat kimo. Boleh ke pesakit kanser makan buah, sayur secukupnya. Dan kalau makan adakah ianya cukup keperluan? 
Bagaimana mahu membeli vitamin VIVIX ini?


Cara 1

Anda boleh terus klik ke VIVIX ini dan membeli terus dengan Shaklee. Penghantaran menggunakan GDEX atau Citylink dan akan dihantar terus ke alamat yang anda berikan


Cara 2


Sila hubungi saya untuk mendapatkan konsultasi tentang set mana yang paling tepat untuk anda, tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian daripada saya. Sekiranya anda berada di sekitar Shah Alam, Petaling Jaya, Klang, Subang Jaya, Bangsar .saya merupakan pengedar Shaklee sekitar Shah Alam, Petaling Jaya, Klang, Subang Jaya, Bangsar

AinulMustafa
Email: ainulfadzilah@gmail.com
Call/SMS/WhatsApp: 013-3612717
COD Area: Shah Alam, Petaling Jaya, Klang, Subang Jaya, BangsaPost a Comment

0 Comments