Thursday, March 23, 2017

Wanita ini berjaya turunkan Berat 20kg dalam masa 3 bulan. Dari Saiz 8L- saiz L ... WOW !!

Kenapa Wanita Gemuk Selepas Bersalin?

Ada beberapa sebab mengapa wanita selepas melahirkan anak menjadi gemuk. Wanita semasa hamil akan meningkat berat badan secara semula jadi. Ini adalah kerana semasa hamil terjadinya perubahan hormon yang menyebabkan badan mengumpul lemak dan air. 



Lemak yang dikumpulkan ini akan digunakan untuk membuat susu ibu selepas melahirkan anak. Salah satu sebab mengapa wanita menjadi gemuk selepas melahirkan anak ialah kerana tidak menyusukan anak dengan susu ibu. 

Jika wanita tidak menyusu, lemak yang disimpan semasa hamil tidak akan digunakan untuk membuat susu dan akan terus terkumpul di dalam badan. Sebab kedua ialah mungkin wanita selepas melahirkan anak tidak mengamalkan pemakanan yang seimbang dan tidak meningkatkan aktiviti fizikalnya.

Sumber: Portal MyHealth, Kementerian Kesihatan Malaysia 


Wanita ini berjaya turunkan Berat 20kg dalam masa 3 bulan. Dari Saiz 8L- saiz L ... WOW !!




Dia hanya amalkan Set Detox Shaklee yang ternyata berkesan. Sihat dalaman. Makin cantik, muda dan kurus.

Plan menu yang Shaklee buat ni bukan sebarangan tau. memang pakar diet, pakar nutrisi yang cadangkan. Jadi tak payah risau kesan efek ke apa. memang terbaik untuk kita.

Paling BEST menu plan shaklee buat untuk reset balik body kita. Bayangkan kita yang dah berumur 20tahun, 30 tahun sumbat segala bagai makanan. Pernah tak detox cuci keseluruhan badan kita? luaran asyik pakai losyen, cream itu ini tapi dalaman berkarat. huhuhuu

Bila usia 25tahun ke atas proses penuaan akan makin cepat berlalu. Proses penuaan bukan sahaja buka nampak kedut tetapi organ badan kita pun menua. bayangkan jantung, hati kita pun alami proses penuaan.

Jadi pilih nak muda luar aje atau luar dalam....

Tujuan detox ni jugak bantu untuk kita turunkan berat dan kulit makin cantik sebelum raya. Kenapa tak kurus je time puasa.. Ramai yang tak tahu bila kita puasa metabolisme kita akan jatuh/rendah. Sebab tu bukan semua orang boleh kurus masa bulan puasa. lagi lagi time berbuka pulun sakan makan. Bila metabolisme rendah, time raya makan gemuks balik. taknak la kannnn

Jadi menu plan shaklee ni untuk tingkatkan metabolisme badan kita....


Kenapa Korang Mesti Kena Detox kalau ada salah 1 tanda di bawah


  1. Berat badan makin bertambah. Dah diet pun tak kurus-kurus jugak.
  2. Sembelit. Sistem penghadaman tak lawas.
  3. Kulit wajah kusam, lesu. Banyak jerawat.
  4. Tekanan. Asyik tertekan aje, mood tak stabil.
  5. Mudah penat. Keletihan melampau.
  6. Asyik nak makan macam-macam, terutama benda manis.
  7. Mudah lupa. Otak fokus jangka pendek sahaja.
  8. Badan tak dapat serap nutrisi sepenuhnya.
  9. Mudah jatuh sakit. Sistem imun tidak kuat.
  10. Gangguan tidur. Sukar nak tidur malam.

set Detox Shaklee..

wajib ke beli?

Kalau boleh beli sila beli sebab.... ianya akan CEPATKAN PROSES






Vivix : Dari sumber Anggur Muscadine, memberikan lebih tenaga! Polifenol ialah sumber antioksidan yang sangat baik, dan merupakan salah satu penggalak tenaga yang sangat hebat.

DTX Complex : Mengandungi milk thistle, tonik untuk hati. Ia membantu detoksifikasi hati, meningkatkan paras tenaga, serta membantu menghasilkan kulit yang cerah dan berseri-seri.

Alfalfa Complex: Daun Alfalfa mempunyai kandungan nutrisi yang sangat tinggi, meneutralkan keasidan badan yang dihasilkan oleh toksin, sekaligus membantu menurunkan berat badan. Sahabat baik buah pinggang.

Herb-Lax:
 Mengandungi daun Senna, herba mesra usus, membantu meredakan sembelit, serta menggalakkan sistem penghadaman yang sihat.


Peppermint-Ginger Plus
: Daun pudina dan halia secara tradisionalnya digunakan untuk meredakan dan menenangkan perut, serta mengurangkan perut sebu dan berangin


Jika anda belum mendaftar sebagai ahli Shaklee, anda boleh WhatsApp kami di 013-3612717 untuk membeli “Set Jom Detox Shaklee”. Dalam set ini, anda akan dapat:






  • Set Jom Detox (Vivix, DTX Complex, Herb-Lax, Alfalfa & Peppermint-Ginger).
  • FREE Membership (jimat RM79.50).
  • FREE Postage (jimat RM10/ RM20).
  • FREE Meal Plan Detox Leaflet.
  • 5% cash rebate bulan hadapan.

Serius, keahlian Percuma dengan pembelian Set Jom Detox Shaklee ini. Boleh terus dapat harga ahli, dapat cash rebate bulan hadapannya. Berganda-ganda penjimatan!


Baru hari ke 3 dah rasa bezanya.... 




2009 tu masa kawen umur nak masuk 20Tahun berat masa tu 120kg tinggi 170cm masa ni karada x de..so x tau la brp body age...

😹😹😹
2012 anak 2 berat 140kg umur 23Tahun...masa ni dah kenal shaklee (2011)...beli repackaging shaklee (alfafa, herb lax & letcitin) dr seorang kawan FB..bukan dr group ni...GBS ke apa nama group tu...set nyusu n kurus..sbb b tendem nursing...tp b x konsisten...so ignore..2012 masa kenduri kawen anak Sariza SaidSaid b d paksa rela kot oleh upline masuk shaklee..kikiki😹 tp b x buat belian jgak..belian pertama b alfafa je...pastu herb lax..pastu letcitin...ebby FTHW...so paham² la...nak membeli kalo x de duit dr suami ssh la kan...he³😅 tp sbb shaklee ni set dia bnyak² so, beli sikit² bulan depan beli lg n lg...
So, jangan tya set apa b makan sbb b x blh jawab..sbb b x amik set..tp b blh senarai apa y b amik...
Alfafa, herb lax, omega, crotomax, esp, ostematrix, letcitin, vita C, vitalea, pd...

Nowww...b buat parasit detoks untuk kesihatan..tp hasil dia...da x de craving² ni..x makan nasi sehari pon no hal lahh...pejam mata je..kadang² paksa makan..dlu nsi lemak time lapar 2bungkus skali hadap..skrg beli sbungkus pon kadang tgh makan burpp kenyanggg...g kedai pikir² nak makan apa...sbb selera x de last² order je apa²...air da xde minat ngan air² manis ni...

So, sape y ada kastemer nak diet..b sajes..suh buat detoks parasit dlu..sbb bila da detoks..automatik kita da xde rasa craving² ni...

Buat 5hr pon blh nampak hasil dah...

X caye...sape sini buat detoks y ebby guide..ce komen skiittt...bape kg anda turun...😅😅😅

Detoks Parasit bukan untuk kurus..tp bila buat detoks parasit...berat korang blh turun..sbb dia ibarat macam service...

Sape susah ngandung, nak naik berat, slalu penat pon sesuai buat...


GEMUK IS NOT AWESOME. HIDUP DENGAN SIHAT, JADI LEBIH SIHAT DENGAN SHAKLEE.



Cara Nak Order Set Kurus dan Set Detox Shaklee



Cara 1 - Anda boleh terus klik ke Set Kurus Detox Shaklee ini dan membeli terus dengan Shaklee. Penghantaran menggunakan GDEX atau Citylink dan akan dihantar terus ke alamat yang anda berikan



Cara 2 - Sila hubungi saya untuk mendapatkan konsultasi tentang set mana yang paling tepat untuk anda, tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian daripada saya. Sekiranya anda berada di sekitar Shah Alam, Petaling Jaya, Klang, Subang Jaya, Bangsar .saya merupakan pengedar Shaklee sekitar Shah Alam, Petaling Jaya, Klang, Subang Jaya, Bangsar.


Email: ainulfadzilah@gmail.com
Call/SMS/WhatsApp: 013-3612717
COD Area: Shah Alam, Petaling Jaya, Klang, Subang Jaya, Bangsar





2 comments: