Wanita Cantik Tidur Sebelum Jam 11 Malam

Setiap wanita impikan tubuh badan yang langsing dan kulit cantik seperti selebriti Korea. Sebenarnya ada cara paling mudah untuk tampil cantik tanpa keluarkan duit pun.

Caranya anda hanya perlu tidur sebelum jam 11 malam. Ini kerana jika anda tidur lebih jam 11 malam hingga 3 pagi, anda cenderung untuk makan kudap-kudapan berlemak selain minuman manis.TIDUR LEWAT MENGGANGGU PROSES PELANGSINGAN & MUDAH GEMUK


Tabiat buruk itu beri kesan pada metabolisme tubuh dan mengganggu proses pelangsingan. Patutlah tak kurus-kurus.

Menurut kajian yang dilakukan ke atas 85,000 responden oleh produk Jawbone, mereka yang tidur sebelum jam 11 malam lebih banyak mengambil sayur-sayuran dan buah-buahan berbanding mereka yang tidur selepas jam 11 malam.

KULIT JADI KUSAM, BERJERAWAT & BERMASALAH JIKA SUKA TIDUR LEWAT


Selain mengganggu proses menguruskan badan, tabiat berjaga hingga lewat malam membuatkan kulit menjadi kusam, mudah berjerawat dan kering.


Kajian juga mendapati, sekiranya anda amalkan rutin masuk tidur sebelum jam 11 malam selama setahun, ia mampu menurunkan berat badan sehingga 3 kilogram tanpa perlu berdiet.

Sumber: Vanilla KismisTahukah anda tidur lewat selepas jam 11 malam akibat hati cepat rosak

Kenapa Tidur Lambat Punca Utama Kerosakan Hati? 

Jom lihat, apa jadual "Kerja Hati" dan apa kaitannya dengan kerosakan hati;

Malam 9 - 11 malam: adalah masa untuk menghapuskan bahan kimia yang tidak perlu / toksik (detoxification) dari sistem antibodi (lymph nodes). Ini tempoh masa yang sesuai untuk relaks dan bersantai. Jika pada masa ini suri rumah yang masih dalam keadaan "bekerja" seperti membasuh pinggan atau mengawasi anak-anak membuat kerja rumah mereka, ini akan memberi kesan negatif pada kesihatan.

Malam 23:00-1:00: Proses detoxification di dalam hati, dan sebaik-baiknya dilakukan dalam keadaan tidur nyenyak.

Awal pagi 1:00 - 3:00: proses detoxification di hempedu, juga dilakukan ideaI dalam keadaan tidur nyenyak.

Awal pagi 3:00 - 5:00: detoxification dalam paru-paru. Waktu ini, kita kadang-kadang akan batuk dan boleh mengakibatkan batuk teruk juga kepada mereka yang mengalami masalah batuk pada waktu ini. Oleh kerana proses detoxification telah sampai ke saluran pernafasan, tidak perlu mengambil ubat batuk supaya tidak mengganggu proses penyingkiran toksin.

Pagi 5:00 - 7:00: detoxification di usus besar, anda perlu mengosongkan usus anda.

Pagi 7:00 - 9:00: Penyerapan nutrien di dalam usus kecil, anda harus mempunyai sarapan pada masa ini. Sarapan harus lebih awal, sebelum jam 6.30 pagi, bagi mereka yang sakit. Sarapan sebelum 7:30 adalah sangat memberi manfaat kepada mereka yang ingin kekal cergas. Mereka yang selalu meninggalkan sarapan, perlu mengubah tabiat mereka, dan ia masih lebih baik untuk makan sarapan lewat sehingga 9 -10 pagi, bukan tidak makan sama sekali. Tidur sehingga lewat dan bangun terlalu lambat akan mengganggu proses membuang bahan kimia yang tidak perlu.


Vitamin Untuk Detox Hati. Nyahkan toksin Dalam Hati


dalam keadaan dunia hari ini yang penuh dengan pencemaran, hati kita terpaksa ‘kerja lebih masa’.

Bukan saja ia terpaksa melaksanakan tugas-tugas ‘wajib’ bagi hati, malah memerlukan lebih masa untuk membaikpulih dirinya sendiri.

Oleh itu hati kita memerlukan bantuan untuk membersihkan dirinya (detox hati) sekaligus menjadikan fungsi hati lebih berkesan.

Shaklee DTX Complex mengandungi bahan-bahan terbaik untuk menjaga kesihatan hati.

Ekstrak bijj benih pokok susu tisel (milk thistle seed) - melindungi hati daripada toksin, termasuk bahan kimia, dadah, ubatan dan bahan kimia; merawat masalah hati, mencegah batu karang serta membantu dalam masalah kulit.

Artichoke – membina semula sel hati dan merangsang pengaliran hempedu

Dandelion – merendahkan paras gula dalam darah, membantu fungsi hati, membantu dalam masalah sembelit

Kunyit –
 mengandungi curcumin yakni sejenis antioksidan dan mengurangkan kesakitan & keradangan

Reishi mushroom (Ling Zhi) 
- membina imuniti, mengurangkan kelesuan, mengurangkan masalah resdung

Schizandra – merangsang sintesis protein, memperlahankan pembentukan toksin

DTX Complex mempunyai formulasi yang dipatenkan. Hanya yang terbaik dari Shaklee. 


Dapatkan DTX hari ini untuk membantu hati anda menjalankan fungsi terbaik!
Nak kurus, kulit cantik WAJIB ambil DTX ini. Kenapa? 

Toksin banyak berkampung dalam badan punca penyakit tau.. Selalu sakit,pening2 kepala,lemah antibody, nanti kalau biar badan kita tanpa detox, senanglah badan diserang penyakit bahaya..cth: kanser..
Bila badan kita dah detox, toksin2 dikeluarkan dari badan,dalaman kita akan jadi lebih bersih dan automatik bahagian lain pun turut cantik..
Pernah dgar toksin punca jerawat tumbuh dengan segar di muka kita. Kalau toksin tiada dalam badan kulit kita pun ikut cantik tau 😃
Bukan orang gemuk sahaja perlu detox,orang kurus pun perlu detox. Orang gemuk masalah orang Gemuk. orang kurus pun ada masalah dia..Bagaimana mahu membeli vitamin DTX COMPLEX ini?


Cara 1

Anda boleh terus klik ke DTX COMPLEX ini dan membeli terus dengan Shaklee. Penghantaran menggunakan GDEX atau Citylink dan akan dihantar terus ke alamat yang anda berikan


Cara 2


Sila hubungi saya untuk mendapatkan konsultasi tentang set mana yang paling tepat untuk anda, tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian daripada saya. Sekiranya anda berada di sekitar Shah Alam, Petaling Jaya, Klang, Subang Jaya, Bangsar .saya merupakan pengedar Shaklee sekitar Shah Alam, Petaling Jaya, Klang, Subang Jaya, Bangsar, Kelana Jaya

AinulMustafa
Email: ainulfadzilah@gmail.com
Call/SMS/WhatsApp: 013-3612717
COD Area: Shah Alam, Petaling Jaya, Klang, Subang Jaya, Bangsar, kelana Jaya


Post a Comment

0 Comments