Tiada lagi Tidur Berdengkur Selepas Amalkan Minyak Ikan ini

Berdengkur adalah bunyi bising semasa bernafas, apabila sebahagian daripada saluran pernafasan atas seseorang tersumbat. Ia berlaku apabila terdapat sekatan pada aliran udara di dalam saluran pernafasan di bahagian belakang mulut dan hidung seseorang.Bunyi itu dikeluarkan apabila tisu di bahagian atas saluran pernafasan bergesel dan bergetar di antara satu sama lain. Berdengkur bertambah kerap mengikut umur dan biasanya tidak membahayakan.


Sebab-sebab Berdengkur


1. Lemah otot-otot pada lidah, lelangit lembut dan tekak.


Apabila otot tidak tegang akibat arak atau ubatan yang menyebabkan otot lemah, lidah akan tertolak ke belakang, menutupi aliran udara atau otot tekak tertarik masuk ke dalam tekak dan menyekat salur pernafasan atas.

2. Tisu tekak yang besar dan tebal.


Kanak-kanak yang mempunyai tonsil dan tisu adenoid yang membengkak selalunya berdengkur. Termasuk juga orang yang berlebihan berat badan dan mempunyai leher yang pendek dan besar.

3. Lelangit lembut dan uvula (anak tekak) yang panjang.


Uvula yang panjang akan mengecilkan rongga pembukaan dari hidung ke tekak. Getaran yang berlebihan dari tisu ini akan mengakibatkan dengkuran.


4. Saluran pernafasan tersekat.


Hidung yang tersumbat dan sukar bernafas menyebabkan individu lebih kerap menyedut udara untuk bernafas. Ini mengakibatkan ruang vakum yang berlebihan di dalam tekak, dan mengakibatkan tisu tekak yang lembut tertarik ke dalam dan mengakibatkan dengkuran. Antara sebab lain adalah batang hidung yang bengkok, polip dan jangkitan sinus.

Komplikasi


Wanita sanggup melakukan apa sahaja termasuk pembedahan untuk mengatasi masalah ini. Selain mengganggu keharmonian di bilik tidur, ia boleh menjurus kepada pergaduhan hingga berlakunya perceraian terutamanya apabila si suami tidak boleh bertolak ansur dalam perkara ini.

Sebaliknya, berlainan bagi wanita yang semula jadinya bersifat pemaaf kerana mereka lebih bertolak ansur terhadap suami yang berdengkur.

Biasanya masyarakat selalu memandang ringan kepada berdengkur. Walaupun berdengkur ini dilihat tidak serius tetapi sekiranya ia tidak diubati akan mengakibatkan penyakit lain seperti sleep apnea yang menyebabkan kegagalan jantung dan angin ahmar.

Dengkur boleh dikelaskan kepada tiga peringkat :
  1. Peringkat pertama – berdengkur yang ringan dengan 4 atau 5 kali dengkuran kemudiannya berhenti dan seterusnya diulangi lagi.
  2. Peringkat kedua – berdengkur yang sederhana iaitu berdengkur berterusan selama 10 hingga 15 minit dan bunyinya yang sama rata.
  3. Peringkat ketiga – berdengkur yang SERIUS diikuti dengan berhentinya pernafasan sehingga terjaga. Kemudiannya akan menarik nafas yang dalam dan keadaan ini diulanginya secara berterusan. Dengkuran ini dipanggil ‘sleep apnea’

‘Sleep apnea’ boleh MEMBAHAYAKAN DIRI dan memerlukan rawatan selanjutnya.


Tiada lagi Tidur Berdengkur Selepas Amalkan Minyak Ikan iniMenurut US National Library of Medicine National Institutes of Health Omega 3 sangat bagus membantu masalah sleep apnea ini . " Sleep Apnea and Inflammation – Getting a Good Night’s Sleep with Omega-3 Supplementation


Minyak ikan yang kaya dengan Omega 3. 90% EPA & DHA yang bagus untuk kesihatan


Omega guard juga baik untuk minimakan masalah dengkur anda.

Omega guard membekalkan asid lemak omega-3 EPA dan DHA dari minyak ikan terbaik di dunia.
Mngurangkan risiko penyakit jantung koronari, merendahkan kolesterol, mencegah penyakit saluran darah dan strok.

Walaupun kadang-kadang berdengkur kelihatan remeh tapi sebaiknya rawatlah sebelum terlambat. Jangan biarkan hidup anda diselubungi keletihan dan malam2 anda kehilangan kehangatannya.Testimonial Tak sampai 1 bulan Makan Omega Guard Dengkur Sudah Berkurang


wanita ini juga ada masalah tidur berdengkur walaupun masih muda
Atasi masalah dengkur ini. Jangan anggap ianya remeh sehingga menggugat kesihatan dan keharmonian rumahtangga anda.

Dengkur yang teruk akan membuatkan badan lemah, penat dan dengkur juga tanda awal penyakit bahaya seperti jantung.


Harga 1 botol Omega Guard ini RM136 yang mengandungi 90biji


Untuk Order Omega Guard ini agar tidur anda lebih berkualiti Bagaimana mahu membeli OMEGA GUARD ini?Cara 1

Anda boleh terus klik ke OMEGA GUARD ini dan membeli terus dengan Shaklee. Penghantaran menggunakan GDEX atau Citylink dan akan dihantar terus ke alamat yang anda berikan

Cara 2Sila hubungi saya untuk mendapatkan konsultasi tentang set mana yang paling tepat untuk anda, tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian daripada saya. Sekiranya anda berada di sekitar Shah Alam, Petaling Jaya, Klang, Subang Jaya, Bangsar .saya merupakan pengedar Shaklee sekitar Shah Alam, Petaling Jaya, Klang, Subang Jaya, Bangsar, Kelana Jaya


AinulMustafa
Email: ainulfadzilah@gmail.com
Call/SMS/WhatsApp: 013-3612717
COD Area: Shah Alam, Petaling Jaya, Klang, Subang Jaya, Bangsar, kelana Jaya ( Charge penghantaran akan dikenakan mengikut kawasan)
Post a Comment

1 Comments

  1. Tambah susah nak tidurlah nampaknya kalau pasangan berdengkur. Kena pasrah dan redho ajelah hihi ....

    ReplyDelete